A un click!
Portal ciutadà
Perfil del contractant
Guia comercial
AEDL
Hacienda

Horts d'oci

Horts d'oci l'Eliana
Horts d'oci l'Eliana

Des de 2010 a l'Eliana es desenvolupa un programa municipal d'horts d'oci adreçat als veïns i veïnes, amb l'objectiu de fomentar l'agricultura ecològica d'autoconsum, com a via per a revaloritzar l'espai públic i donar resposta a una demanda social creixent.

A la primera fase del programa es van aprofitar els terrenys del Jardí Públic Masia del Pilar, organitzant-se un curso formatiu sobre coneixements teòrics i pràctics bàsics per a conrear una horteta d'autoconsum amb tècniques ecològiques. En este primer curs participaren 25 persones.

A l'etapa següent, iniciada al 2012, s'ha ampliat l'oferta de terrenys, sortejant l'ús de 10 parecel·les  al Jardí Municipal Hort de les Taules (Av. Germanies), entre veïns i veïnes de l'Eliana. Aquesta cessió d'ús -per al conreu ecològic d'autoconsum- té caràcter gratuït i una vigència d'un any.

COM PARTICIPAR

La participació en el programa municipal d'horts d'oci pot realitzar-se per mitjà de dues vies:

- Sol·licitant la cessió de l'ús d'una parcel·la

La sol·licitud per participar en el sorteig s'haurà de presentar a partir de la publicació del corresponent anunci i atenent a les bases aprovades per a cada convocatòria. Aquesta informació s'actualitzarà a la web municipal i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

- Participant en les activitats de formació i assessorament

El programa d'horts d'oci no sols comprén la cessió dels horts, sinó que també preveu la formació i assessorament sobre tècniques d'agricultura ecològica. Els veïns interessats en conéixer més sobre aquestes qüestions -encara que no siguen adjudicataris de cap parcel·la municipal- poden participar en les activitats que periòdicament s'organitzen. Per tal d'inscriure's com a "participant", caldrà posar-se en contacte amb el departament de Serveis Municipals (C/ Puríssima, 2on pis, tel. 96 275 80 30, mediambient@leliana.es). Places limitades.

DOCUMENTS D'INTERÉS:

BASES GENERALS

Normes reguladores

 

Dossier horts d'oci

Guia pràctica del compostatge

Dossier sobre conservació de llavors i productes de l'hort