A un click!
Portal ciutadà
Perfil del contractant
Guia comercial
AEDL
Hacienda

Ficha noticia

Notícies

06/08/2014

Vida parroquial juliol 2014

Parròquia de la Mare de Déu del Carme de l'Eliana

VIDA PARROQUIAL

JULIOL 2014

 

MARE DELS DESAMPARATS

Amb motiu del 60 aniversari de l'erecció de la nostra parròquia de la Mare de Déu del Carme i a proposta dels clavaris de la Mare de Déu d'enguany, del 4 al 6 de juliol vam tindre la grata visita de la imatge processional i pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats de València.

El divendres a les 20:30 va ser rebuda la imatge per una gran multitud de fidels en la plaça de l'església i posteriorment ja dins del temple va rebre l'homenatge del poble, per mitjà dels cantells del Cor de la Unió Musical i els dos cors parroquials. Fins ben entrada la nit va estar l'església oberta per a facilitar les visites dels fidels a la "Mare de Déu". A les 12 de la nit es va fer una vigília d'oració per a jóvens.

El dissabte al matí, a partir de les 10 h., van ser presentats els xiquets a la Mare de Déu. A la vesprada, des de les 18:45 h. fins a les 22:30 h., la imatge va ser traslladada pels carrers del poble, visitant els casals fallers i les seus de l'Associació Andalusa, de les Ames de Casa i dels clavaris, on va ser homenatjada amb cants, danses, poesies i la música de la banda de la Unió Musical. A les 12 de la nit en l'església es va celebrar el Sant Rosari de les famílies, acompanyat amb els càntics del cor parroquial.

El diumenge es va traslladar la imatge en el maremòbil a l'ermita de Montsol, on es va celebrar l'Eucaristia, a les 11 h., amb el sagrament de la Unció dels Malalts. Va animar la celebració el cor parroquial de jóvens. Posteriorment la imatge va recórrer les urbanitzacions visitant les residències d'ancians de Montcalet, Montesol, Eliasol, Sant Blai i La Paloma. Els ancians van tindre ocasió d'acostar-se personalment a venerar la imatge de la Mare de Déu. A les 6 de la vesprada es va celebrar en l'església parroquial l'Eucaristia, animada pel Cor Parroquial, i després es va realitzar una processó de comiat pel barri del carrer de Llíria.

 

 

SOPAR DE LA SOLIDARITAT

El dijous 10 de juliol, a les 21:30 h., va tindre lloc la novena edició del "Sopar de la Solidaritat". La Confraria de la Mare de Déu del Carme impulsa este gest solidari amb la col·laboració de l'Ajuntament de la l'Eliana, així com de distintes entitats del poble, especialment els Clavaris. Es van vendre 1.016 tiquets i es va fer una rifa de 15 lots de regals aportats per diverses empreses i comerços del poble.

Es van recaptar 8.000 €, el mateix que l'any anterior. Es van a destinar a la Llar Mare de Déu del Rosari per a xiquetes òrfenes en Ipiales de Colòmbia (4.000 €); i al Casal de la Pau que acull i acompanya exreclusos sense ambient familiar a València (4.000 €).

FESTES PATRONALS

El diumenge 13 de juliol es va celebrar la Festa de la Puríssima, que van preparar 18 jóvens clavarieses. La missa major, en la que van participar amb les lectures i pregàries en valencià, va ser a les 12 h. I la processó a les 21 h.

El dimarts 15 a les 20:30 h., després de la missa, es van beneir i van imposar les medalles als nous confrares de la Confraria de la Mare de Déu del Carmen i el Cor Parroquial va cantar l'Akáthistos en honor de la Mare de Déu. A continuació es va fer el trasllat de la imatge per uns quants carrers del poble fins a la casa del Clavari Major, en el carrer Marqués de Càceres.

El dimecres 16, a les 12 h., es va celebrar la missa solemne en valencià, concelebrada per diversos sacerdots i cantada pel Cor Parroquial. Van participar els 22 clavaris, alguns dels quals van fer les lectures i pregàries. A la vesprada, a les 21 h., després de la missa, va ser la processó.

L'endemà, dijous 17, es va celebrar la festa del Crist del Consol, preparada per 23 jóvens clavaris. En la missa solemne de les 12 h. Celebrada en valencià, van participar en les lectures i les pregàries. A la vesprada, després de la missa de les 8, va tindre lloc la processó.

ESTIU

Durant els mesos de juliol i agost, augmenten els horaris de misses per a prestar un millor servei religiós a tots els que vénen a passar estos mesos d'estiu en el nostre poble. Se celebra la missa també en les ermites de Montsol i Hendaia. Per a col·laborar amb la parròquia des del 14 de juliol està amb nosaltres el sacerdot de la República Dominicana, estudiant a Roma, el reverend Senyor Osvaldo Santos Cid. Siga benvingut i acollit en la nostra parròquia.

JÚNIORS

Del 17 al 26 de juliol vint-i-huit xiquets i onze monitors del nostre centre "Aigua viva", juntament amb altres dos centres Júniors de Llíria, han participat en un Campament dut a terme en Setaigües, en el paratge de Villingordo. Per a ells, ha suposat una excel·lent experiència de convivència i amistat entre xiquets i jóvens, que compartixen la fe en Jesucrist.

BATEJOS

El 29 de juny han rebut el sagrament del Baptisme i s'han incorporat a l'Església en la nostra parròquia: Juan Salavert Figueruelo i Lucía Tejera Aleixandre. El 20 de Juliol: Laura Montero Chaves i Victoria Aparicio Cebrián. I el 25 Samara Navarro Salas. Que l'acompanyament dels seus pares i padrins i de la comunitat cristiana li ajude a créixer en la fe i en el seguiment de Crist.

BODA

El divendres 25 van celebrar la seua unió matrimonial, Iván Navarro Muñoz i Luna Salas Gimeno. Que la benedicció del Senyor els ajude a créixer en el seu amor.

DEFUNCIONS

El 27 de juny va morir el nostre germà, Miguel-Vicente Iborra Navarro,de 51 anys, el 13 de juliol, María-Carmen Arnau Ramos, de 63 anys i el 29, Ángel Coll Vicente, de 62. La parròquia reitera el seu condol a les seues famílies i prega al Senyor per ells.