A un click!
Portal ciutadà
Perfil del contractant
Guia comercial
AEDL
Hacienda

Notícia

21/02/2009

Els Premis Ciutadania tanquen el 50 Aniversari de L'eliana

Gala de cloenda 50 aniversari

L'Auditori Municipal de l'Eliana va acollir el passat 20 de febrer la gala de cloenda del 50 aniversari de la segregació definitiva del municipi amb el lliurament dels primers Premis Ciutadania, guardons que naixen amb la intenció de reconéixer a persones i col·lectius que han influït positivament en el desenvolupament del municipi i en la pròpia convivència ciutadana. L'alcalde de l'Eliana, José María Ángel, va ser l'encarregat d'obrir l'acte amb un discurs en què va ressaltar “l'esforç, la creativitat i la passió dels premiats per fer de l'Eliana un poble millor”.

El jurat dels Premis Ciutadania 2008 –format per membres de la Comissió 50 Aniversari- ha atorgat un total de 14 premis que engloben àmbits com la cultura, l'activitat empresarial, l'educació, l'esport, o l'acció social. Pepe Marco, actual regent del Supermercat Marco i Premi Ciutadania 2008 en la categoria d'Empresa i Comerç, va ser l'encarregat d'intervindre en representació dels guardonats, destacant en el seu emotiu discurs que allò que unix a tots els premiats és “la il·lusió, la dedicació i l'esforç per fer bé el seu treball”. Pepe Marco va ressaltar el bon fer i la solidaritat de Pepa Català, Premi Ciutadania en la categoria “La memòria del poble” (a títol pòstum) i Concha Montaner García, premiada en la categoria de “Voluntat ciutadania”, i va agrair a l'Ajuntament de l'Eliana i a la Comissió del 50 Aniversari aquest reconeixement.

La resta de premiats en esta primera edició han sigut la firma internacional Little Kiss en l'apartat d'Empresa i Comerç, Jose Luis Merchán en la categoria d'esport, Juli Hurtado i Pedro Uris en cultura, Daniel Ramón en l'àmbit de la ciència i la investigació, i l'AAVV Montesol en la categoria d'Acció Social. El guardó més repartit va recaure en el Premi Ciutadania d'Educació, que va reconéixer la labor de Manuela Marqués, mestra retirada amb 40 anys d'experiència en la docència, les autores del llibre didàctic “Cap de ceba i cap de suro” –Vicenta Córcoles, Pilar Silvestre i Joana Galdón- i la professora de l'IES de l'Eliana i coordinadora del Grup de Gestió Ambiental de l'institut, Lourdes Mondrià.

La gala, que va ser conduïda per la periodista Maribel Vilaplana, va comptar amb l'actuació musical del Quintet Cuesta i amb la projecció del vídeo commemoratiu “L'Eliana, 50 anys d'independència” que narra la història del municipi des de la perspectiva d'un xiquet de huit anys.