A un click!
Portal ciutadà
Perfil del contractant
Guia comercial
AEDL
Hacienda

Notícia

06/10/2014
09/10/2014

L’Eliana celebra el 9 d’octubre amb música, balls, tallers, llibres, esport i cinema

L’Eliana celebra el 9 d’octubre amb música, balls, tallers, llibres, esport i cinema

L’Ajuntament de l’Eliana ha programat una sèrie d'activitats per a commemorar el Dia de la Comunitat valenciana, que se celebra la propera setmana, el 9 d'octubre. La programació d’enguany, que començarà el mateix dia 9, s’allargarà a l’Eliana ocupant tot el mes d’octubre i té de tot i per a tots els gustos i edats: música, esport, jocs tradicionals, tallers, dança, contacontes, cinema, humor…

Cada any, la celebració del 9 d’octubre reuneix totes les regidories: Educació i Infància, Esports, Cultura, Joventut, Festes, Patrimoni i Promoció del Valencià… que uneixen els seus esforços als de tots i totes els voluntaris que hi participen en l’esdeveniment per aconseguir una festa cada vegada més participativa i arrelada al nostre poble.

El programa d’actvitats s’iniciaran el 9 d’octubre, pel matí, a les 12:00h., amb eixida des de la Plaça d’Europa,  amb el XXVII Ciclopasseig Vila de L’Eliana. I per la vesprada, a partir de les 17:30h. a la Plaça del País Valencià, la ja tradicional “Fireta del 9 d’octubre” de l’Eliana que proposa una vesprada festiva amb cercaviles, tallers infantils, jocs tradicionals valencians, contacontes, música i ball tradicionals amb la Colla de tabals i dolçaines i la Rondalla de la Unió musical que tindran com a convidats balladors i cantadors del grup el Tossal de Llíria, ...

Les celebracions de la Cultura valenciana continuaran el divendres 10 d’octubre en que  la regidoria de cultura té programat, dins el seu apartat “La cultura valenciana: l’audiovisual”,  la projecció del curt “El tren de la libertat” amb posterior col.loqui al CSC; el dissabte 11, li toca a la Clavaria Verge del Carme 2015, amb Nit de màgia i humor Valencià que comptarà amb Eugeni Alemany i Dario Piera; el diumenge 12, dedicarà la vesprada al cinema clàssic, en aquest cas, al cineasta valencià Carles Mira amb la projecció al CSC de la seua pel.lícula “Con el culo al aire”. El divendres 17, continuant amb la proposta de donar a conéixer la situació actual de la Cultura valenciana i els seus creadors i propostes, al CSC se projectarà el curt “La porta del barri” de Pedro Uris i Jaume Verdú, al voltant del teatre com a eina social i política.

Per últim, el dissabte 18 d’octubre a les 22:30 hores, visitarà l’auditori municipal de l’Eliana Maria del Mar Bonet, amb el seu espectacle Fira Encesa.