A un click!
Portal ciutadà
Perfil del contractant
Guia comercial
AEDL
Hacienda

Notícia

14/01/2015

Programa de festes Sant Antoni del Porquet l’Eliana 2015

Divendres 16 de gener

19:00 Donem l’inici de la festa amb un gran Volteig general de Campanes junt a la gran “Tamborrada” a la plaça del País Valencià, seguidament  Cercavila i passejada de coets pels nostres carrers amb els amics i amigues de la penya "el Coet" de l’Eliana”.

21:00 Cordà Tradicional Infantil a la plaça  del País Valencià, on els més menuts podran gaudir d’una de les tradicions més arrelades del nostre poble. (tot xiquet o xiqueta haurà d’estar apuntat prèviament i acompanyat d’un major d’edat responsable)

23:00 Cordà Tradicional a la plaça del País Valencià, amb les clàssiques carretes, com es feia antigament al nostre municipi.

Demanem als joves i no tan joves prudència i precaució. La festa ben entesa perdurarà. La mal feta s’acabarà.

Dissabte 17 de gener

08:00 Despertà tradicional amb 'tro de bac' feta pels amics de la Penya. Els clavaris i voluntaris començarem a muntar la Foguera a la plaça del País Valencià

10:00 Començarà, com dicta la tradició, a cuinar-se la gran Fesolà pel famós cuiner “Juanito el Guarda” (fill), al baix de casa el tio Blanco (carrer Francisco Alcayde, cantó amb carrer Palau), esteu tots convidats a passar i observar com es cuina un dels plats gastronòmics més importants de l’hivern.

11:30 Activitats per als més menuts al voltan de la Foguera.

18:30 Cavalcada, acompanyats per la banda de la Unió Musical l’Eliana. Es recorrerà l’itinerari de costum on es repartiran cacaus, tramussos i vi.

19:30 Espectacular Correfocs amb diables i dimonis, i el rapte de Sant Antoni, pels nostres carrers de costum a càrrec dels amics i amigues de la penya 'el Coet' de l’Eliana

20:30 Encesa de la Foguera a la plaça del país Valencià, amb focs d’artifici de gran colorit. Com a novetat enguany es farà la Dansà de Sant Antoni.

21:30 Es repartirà la Fesolà per a 2500 comensals.

22:30 Actuació Música Valenciana de la Colla de dolçainers i tabalaleters de la Unió Musical de l’Eliana i la rondalla el “Tossal” del Llíria.

*Nota: Tots els veïns estan convidats a estar junt a la foguera portant taules, cadires, menjar i beguda, entre altres coses i poder gaudir tots junts d’aquesta meravellosa nit de Sant Antoni.

Diumenge 18 de gener

11:30 Cercavila dels Clavaris de Sant Antoni amb la Unió Musical l’Eliana

12:00 Santa Missa en honor a Sant Antoni en la Parròquia de la Mare de Déu del Carme.

12:30 Benedicció de tota classe d’animals en el C/ Santa Teresa, on una vegada s’haja passat per la benedicció, es repartiran els panets tradicionals de Sant Antoni. (Es repartiran vora 4000 panets, 1 panet per persona).

13:00 Cercavila amb tots els animals pels carrers del nostre municipi amb la      Unió Musical l’Eliana

14:30 Corretraca que recorrerà els carrers típics del nostre poble acabant al  C/ Puríssima.

17:30 Berenar popular amb xocolatà i ensaïmades per a tots (4000 persones aprox.)