castellano
Presentació
Consultes
Pla zonal
Sol·licitud de recollida de trastos
Punts verds
Guia en Pdf (2007)
+ Informació
HOME
 
· Fes clic aquí per a saber el que va i el que no va en cada contenidor ·

Olis vegetals usats

Què són

Són els que produïm a les cuines domèstiques i, donat que pertanyem a una cultura mediterrània acostumada a l’ús d’olis vegetals, sobretot d’oliva i de girasol, generem una gran quantitat de residus d’estos olis.

Hem d’erradicar dels nostres costums allò de llençar l’oli usat a les piques o al WC, donat que tots sabem o deuríem saber el gran impacte que esta acció produix, embrutant les aigües i dificultant el seu procés de depuració.

Alternatives per als olis usats:

Recollir-lo en pots de vidre, una vegada refredats i:

Dipositar-lo en l’ECOPARC per a ser reciclat i obtindre d’ell nous productes útils com la “glicerina” que s’utilitza en la fabricació de sabons i el “biodiesel”, un biocombustible que pot mesclar-se amb el gasoil que ja es troba en algunes gasolineres.

Portar-lo als punts de recollida que l’Ajuntament ha habilitat al Mercat Municipal, a l'edifici de Serveis Municipals i al Magatzem Municipal;.

  • 1.- C/ Puríssima, 12 (edifici de Serveis Municipals).
  • 2.- Mercat Municipal (a l'interior).
  • 3.- Avda. Corts Valencianes (a la altura del Mercat Municipal).
  • 4.- Avda. del Parc (front al CFPA).
  • 5.- Avda. del Poliesportiu (a la altura del CP Garbí).
  • 6.- Matgazem Municipal.

Atrevir-se a reutilitzar-los a casa com els nostres iaios feien per a fer sabó.

“RES LLAVA MÉS BLANC”

+ INFORMACIÓ: www.ahorradores.net (Veure apartat “Hazlo tú mismo”)

Recollida selectiva d'envasos fitosanitaris

És una recollida molt interessant per a l’Eliana per la gran quantitat d’empreses de jardineria i jardiners autònoms amb els qui contem. SIGFITO AGROENVASES és el sistema utilitzat per a la gestió d’estos envasos i oferix punts de recollida als mateixos establiments i cooperatives agrícoles que els venen, una vegada buits els envasos.

Recollida selectiva d'envasos de medicaments

SIGRE és el sistema que la indústria farmacèutica oferix als seus usuaris per a la recollida selectiva de les restes de medicaments, medicaments caducats i envasos vuits en contenidors especials ubicats a les pròpies farmàcies.

 

Web: BemarNet